De Bioptron lichttherapie | Bioptron lampen

Een revolutionaire doorbraak in de geneeskunde & huidverzorging: De BIOPTRON Lichttherapie

  • Bevordert wondgenezing
  • Vermindert pijn en zijn intensiteit
  • Een brede waaier van toepassingen
  • Gemakkelijk te gebruiken
  • Pijnvrije en korte behandelingstijd
  • Geen negatieve bijwerkingen bekend
  • Van Zwitserse makelij

BIOPTRON Lichttherapie : Prijsofferte & Info >


EEUWENOUDE LICHTTHERAPIE: ZONLICHT – DE BRON VAN HET LEVEN

bioptron sport blessure behandeling genezing lichttherapie

Het gebruik van Lichttherapie in de geneeskunde kent een lange geschiedenis. De eerste lichtbron van de lichtgeneeskunde was zonlicht. Zelfs in het oude Egypte werd zonlicht gebruikt voor medische behandelingen. Later beschreef Hippocrates het gebruik van zonlicht om verschillende aandoeningen te genezen. Hoewel zonlichttherapie toen geen wetenschappelijke verklaring had was de helende kracht ervan duidelijk, en Romeinse en Arabische geneesheren introduceerden Lichttherapie in de algemene geneeskunde.

Vandaag weet men dat het menselijk lichaam licht omzet in elektrochemische energie, wat een reeks van biochemische reacties in cellen activeert, het metabolisme stimuleert en het immuunsysteem van het gehele menselijke lichaam versterkt.

MODERNE LICHTTHERAPIE: DE UITVINDING

De Deense arts Niels Ryberg Finsen heeft de moderne lichttherapie ongeveer 100 jaar geleden gesticht. In 1903 won hij de Nobelprijs voor de geneeskunde voor zijn prestaties met lichttherapie. Finsen creëerde het eerste apparaat dat technologisch gesynthetiseerd zonlicht genereert en bereikte geweldige resultaten bij de behandeling van patiënten met een bepaalde soort van huidtuberculose. Er zijn duidelijke voordelen in het gebruik van technologisch gesynthetiseerde zonnestralen. Zo kunnen bijvoorbeeld de parameters van intensiteit en het uitgestoten lichtspectrum geregeld worden en de resultaten zijn daarom reproduceerbaar.

Niels Ryberg Finsen, Nobelprijswinnaar in de geneeskunde in 1903.

ONTWIKKELING VAN BIOPTRON LICHTTHERAPIE

lichttherapie bioptron van zepter

In het begin van de ontwikkeling van lichtgeneeskunde werden vooral het infraroode en het ultraviolet van het spectrum gebruikt in de moderne lichttherapie. In het begin van de jaren 1980 ontwikkelde een onderzoeksteam van wetenschappers een lichtbron die origineel gebaseerd was op laagniveau lasertherapie, maar die in feite gebruik maakte van bijna het gehele spectrum van zichtbaar licht een een deel van infrarood licht.

Het onderzoek onthulde bepaalde fysieke kenmerken die essentieel zijn voor de doeltreffendheid van lichttherapie. Het BIOPTRON Lichttherapie systeem werd later op basis van deze technologie ontwikkeld.

BIOPTRON Lichttherapie is wereldwijd aanvaard geworden als een nieuwe vorm van preventieve behandeling en rehabilitatie. BIOPTRON AG werkt voortdurend met experten, onderzoekers en geneesheren uit verschillende landen om de kenmerken en therapeutische doeltreffendheid van BIOPTRON Lichttherapie te onderzoeken.

Ontdek zelf nog veel meer voordelen met Bioptron lichttherapie


BIOPTRON Lichttherapie : Prijsofferte & Info >

 

Comments are closed.